ابزارهای امنیت سایبری شما واقعاً کار می‌کنند؟

تشخیص و بررسی سلامت ابزارهای امنیتی شبکه و سیستم‌ها

ابزارهای امنیت سایبری از جمله مهمترین ابزارهای هر فرد و کسب‌و‌کاری در مقابل حملات سایبری در در عصر دیجیتال می باشد. با افزایش انواع حملات سایبری ، ابزارهای امنیتی مقابله با انها متفاوت می باشد.

سازمان شما با وجود آن که ممکن است هزینه­‌های هنگفتی را صرف تهیه ابزارهای امنیت سایبری کرده باشد اما به احتمال زیاد مطمئن نیستید که این ابزارها چنان که از آنها انتظار می‌­رود عمل کنند.

به عنوان مثال چه درصدی از حملات مسدود شده که توسط ابزارهای مدیریت رویداد و اطلاعات امنیتی(SIEM) گزارش شده‌اند، اشتباه هستند و این حملات در واقعیت اجرا شدند ولی در گزارش، اعلام شده که مسدود شده‌اند؟

صفر درصد یا پنجاه درصد؟ چگونه می‌توان از این موضوع مطمئن شد؟

به احتمال زیاد، هزینه‌ها و مخارج امنیتی سال بعد افزایش پیدا می‌کند. چگونه می‌توانید انتظار سرمایه‌­گذاری بیشتر را داشته باشید در حالی که اطمینان زیادی در خصوص کارایی سرمایه‌­گذاری‌های قبلی وجود ندارد؟ در جلسه سال بعد، برای تیم مدیریت در رابطه با وضعیت فعلی زیرساخت امنیتی سازمان خودتان چه خواهید گفت؟

به عصر عدم قطعیت در امنیت سایبری خوش آمدید!

خبر خوب: شما تنها نیستید!

در حال حاضر عدم قطعیت فراگیر شده و این موضوع، عمدتاً به دلیل تغییر سریع چشم‌انداز خطرات است. مجرمان سایبری به دنبال طرح‌هایی جدید برای سرقت داده و ایجاد ترس و وحشت با سرعتی رو به رشد هستند. شما و همتایان­‌ شما با سرعت حرکت کرده و سعی می‌کنید مشکلی ایجاد نکنید، راهکارها را به روشی قطعه‌­بندی شده و در یک فضای کاری انبار شده و در یک محیط داده‌ای انبار شده، پیاده‌­سازی می‌کنید.

در واقع، طبق گزارش جدیدی که از سوی Ponemon Institute و AttackIQ منتشر شده است، بیش از نصف مدیران امنیت، اطلاع ندارند که آیا ابزارهای امنیت سایبری آنها برای مقابله با حملات سایبری، خوب کار می‌کنند یا خیر.

همچنین تنها 39 درصد از پاسخ دهندگان باور دارند که از سرمایه‌­گذاری‌های امنیتی انجام شده، نتیجه کامل را دریافت می‌کنند. به خصوص این عدم وجود دید کافی در رابطه با اثربخشی ابزارها امنیت سایبری را می‌توان در سه موردی خلاصه کرد که مدیران امنیتی باید بدانند؛ اما متاسفانه اغلب آنها نمی‌دانند:

  1. آیا حملات متوقف شده‌اند؟

  2. آیا سازمان، نتیجه کاملی از مخارج صرف شده برای زیرساخت امنیتی دریافت می‌کند؟

  3. چگونه می‌توان تصویری روشن از وضعیت امنیتی فعلی سازمان برای رهبران و مدیران فراهم کرد؟

چگونه می‌توان تصویری روشن از وضعیت امنیتی فعلی سازمان برای رهبران و مدیران فراهم کرد؟

این عدم وجود قابلیت دید در تمام زیرساخت‌های سازمان به صورت یکنواخت نیست. بزرگترین مشکلات در حوزه خط‌­مشی BYOD (دستگاه خودتان را به محل کار بیاورید)، محیط‌‌های ابر و اینترنت اشیا قرار دارند.

یکی از مشکلات، تشخیص‌های منفی کاذب هستند. حدود 63 درصد از پاسخ دهندگان در تحقیق Ponemon اعلام کرده‌اند که شاهد بوده‌اند یک کنترل امنیتی، از مسدود شدن یک حمله گزارش داده در حالی که در واقع این حمله مسدود نشده بود. چنین شرایطی منجر به کاهش اعتماد و ایجاد عدم قطعیت می‌شود.

مشکل بعدی تعداد بسیار زیاد راهکارها است. شرکت‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند به طور میانگین 47 راهکار امنیت سایبری مختلف را مستقر کرده و با این حال فقط 39 درصد از آنها اعلام کرده‌اند که باور دارند از خریدهای امنیتی، بهره و منفعت کامل را برده‌اند. افزایش تعداد محصولات و سرویس‌ها باعث کاهش اعتماد می‌شود. این شرایط مستلزم تغییر است.

 

در نظرسنجی جدید مؤسسه SANS که با حمایت مالی IBM Security انجام گرفت مشخص شد که نبود دید کافی و پیچیدگی مدیریت داده‌ها در زیرساخت‌های ابر و در داخل سازمان هر دو منجر به افزایش حملات سایبری می‌شوند. حدود نیمی از پاسخ دهندگان (48 درصد) اعلام کردند که به دلایل مختلفی دید کافی را نسبت به داده‌های سازمان ندارند، از جمله:

چگونه می‌توان دید بهتری را نسبت به محیط به دست آورد؟

حتی با وجود کارمندانی کم و محدود می‌توانید برای دستیابی به دید بهتر در رابطه با اثربخشی ابزارهای مورد استفاده برای مبارزه با حملات سایبری، از گام‌هایی که در زیر گفته می‌شوند پیروی کنید:

امید، یک راهبرد نیست و تفکر امیدوارانه طرحی نیست که شما را به موفقیت برساند. هم‌­اکنون وقت آن رسیده که احساس ناخوشایند عدم قطعیت درباره ابزارهای امنیت سایبری خودتان را تبدیل به یک طرح عملی جهت به دست آوردن دید لازم کنید.

خروج از نسخه موبایل