۷ اشتباه مرگبار در حوزه امنیت اینترنت
این 7 اشتباه خطرناک امنیتی را به هیچ عنوان نباید انجام دهید.

نصب یک نرمافزار آنتیویروس نمیتواند به تنهایی امنیت آنلاین شما را تضمین کند. امنیت اینترنت فرایندی مداوم بوده که از شما در برابر تهدیدات جدید امنیتی محافظت میکند. مطالب زیر را دنبال کنید و ببینید که آیا این ۷ اشتباه خطرناک امنیتی را انجام میدهید یا خیر.
۱. اعتماد به ایمیلهای ناشناس
آیا به ایمیلهای ناشناسی که از شما میخواهند روی لینکهای مشخص شده کلیک کنید یا فایل ضمیمه را دانلود نمایید، اعتماد دارید؟ اگر جواب بله است، پس شما طعمه این ایمیلهای آلوده شدهاید.
راهحل
به این ایمیلها توجه نکنید، خصوصا هنگامی که درباره پول صحبت میکنند یا درخواست اقدام فوری میکنند، مثل کلیک روی لینک یا پر کردن فرمی خاص. در صورتی که این ایمیلها از بانک یا فروشگاه اینترنتی بودند، بیشتر توجه کنید. اولین و مهمترین عامل در زمینه امنیت اینترنت کلیک نکردن روی لینک های ناشناس می باشد پس قبل از کلیک کردن روی هر لینکی کمی تعلل کنید.
۲. باز گذاشتن وایفای
آیا شبکه وایفای شما با رمز عبور قوی حفاظت شده است؟ اگر نه، پس نه تنها شما اجازه استفاده از اینترنت خانگی را به افراد غیر مجاز دادهاید، بلکه هکرها میتوانند فعالیتهای اینترنتی شما را مثل ارسال ایمیل، بانکداری الکترونیک، خرید اینترنتی، چت و غیره را کنترل کنند.
راهحل
از شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنت خود بخواهید که برای قرار دادن رمز عبور قوی روی شبکه وایفای به شما کمک کند. در صورتی که میتوانید خودتان آن را انجام دهید، تعلل نکنید.
۳. دانلود نرمافزارهای رایگان
نرمافزارهای رایگان، مورد علاقه کاربران اینترنتی هستند؛ اما این نرمافزارها، برای ورود به سیستم شما، مورد علاقه هکرها نیز میباشند. نرمافزارهای رایگانی که توسعهدهندگان معتبری ندارند، همیشه خطرناک هستند، به این دلیل که آنها حاوی برنامههایی مثل جاسوسافزار هستند که میتوانند اطلاعات خصوصی شما را به سرقت برده و آنها را به هکر ارسال کنند.
راهحل
فقط نرمافزارهایی را دانلود کنید که توسعهدهنده مورد اعتمادی دارند. علاوه بر آن بهتر است درباره نرمافزار کمی تحقیق کنید و نظرات و امتیازاتی را که برای آن ارائه شده است مطالعه نمایید.
۴. استفاده از نرمافزارهایی که بهروز نیستند
آیا بهروز رسانی ویندوز شما به صورت اتوماتیک صورت میگیرد؟ آیا به طور مداوم مرورگر اینترنتی و برنامهها را در کامپیوترتان بهروز رسانی میکنید؟ اگر پاسخ شما خیر است، پس کامپیوتر شما میتواند در معرض ریسک هک شدن قرار گیرد چرا که سیستمعاملهای منسوخ شده و آسیبپذیری نرمافزارهایی که پچ نشدهاند، میتوانند به راحتی به وسیله هکرها مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
راهحل
بهروز رسانی ویندوز را در حالت اتوماتیک قرار دهید. مرورگر را بهروز رسانی کنید و بررسی کنید که آیا بهروز رسانیای برای برنامههایی که استفاده میکنید در دسترس هست یا خیر.
۵. استفاده از رمز عبور یکسان برای حسابهای آنلاین
فرض کنید که کلید خانه شما میتواند درب پارکینگ، قفل گاوصندوق، ماشین یا منزل شما را باز کند. بسیار وحشتناک است! گم کردن این کلید میتواند تمامی داراییهای شما را در معرض نفوذ قرار دهد. دقیقا همین منطق برای امنیت آنلاین شما نیز وجود دارد. در صورتی که یکی از حسابهای آنلاین شما که با بقیه حسابها رمز عبور یکسانی دارد هک شود، سایر حسابهای کاربری شما نیز میتوانند در معرض نفوذ قرار گیرند.
راهحل
- از یک رمز عبور منحصر بهفرد برای هر حساب کاربری آنلاین استفاده کنید.
- رمز عبوری با استفاده از حروف بزرگ، کوچک، شماره و کاراکترهای خاص (&، %،@، _، $ و…) ایجاد کنید.
- هیچگاه از حروف قابل پیشبینی مثل نامتان، نام حیوان خانگی یا نام مدرسه، تاریخ تولد و… استفاده نکنید.
۶. اهمیت ندادن به احراز هویت دو مرحلهای
آیا برای استفاده از احراز هویت دو مرحلهای ، تنبلی میکنید؟ به عبارت دیگر، آیا حس میکنید که برای ورود از طریق رمز عبور، دریافت کد از موبایل و ثبت کد برای ورود غیرضروری است؟ خب اگر جواب شما «بله» است، پس این عادت نیز یکی دیگر از اشتباهات خطرناک در حوزه امنیت اینترنت میباشد که شما مرتکب شدهاید. احراز هویت دو مرحلهای، از حساب کاربری شما حتی هنگامی که هکر رمز عبورتان را بدست آورده، حفاظت میکند؛ به این دلیل که هکر هنوز نیازمند رمزی است که به موبایل شما ارسال شده تا به حساب کاربریتان نفوذ کند.
راهحل
احراز هویت دو مرحلهای را هر زمانی که قابل اجرا بود، برای همه حسابهای کاربری خود فعال کنید. لینکهای زیر به شما برای انجام این کار کمک میکنند:
- Gmail
- LastPass
- WordPress
- Yahoo
۷. اشتراکگذاری آنلاین بیش از حد

آیا کنترلی روی اشتراکگذاری برنامههای آخر هفته، شماره کارت اعتباری جدید، آدرس خانه، آدرس مدرسه، شماره تماس و بقیه اطلاعات خصوصی خود در اینترنت ندارید؟ اگر پاسخ شما «بله» است، بنابراین این کار میتواند باعث به خطر افتادن شما شود. اشتراکگذاری این گونه اطلاعات به صورت آنلاین در انجمنهای عمومی، بلاگ، شبکههای اجتماعی و غیره میتواند شما را در برابر مجرمین سایبری آسیبپذیر کند. دزدیدن هویت افراد با استفاده از جزئیات شخصی آنها، کار سختی نیست.
راهحل
از به اشتراکگذاری اطلاعات خصوصی خود مثل تاریخ تولد، شماره تماس، آدرس منزل و مدرسه، شماره امنیت اجتماعی و غیره پرهیز کنید.
آیا شما موردی از این “۷ اشتباه مرگبار در امنیت اینترنت ” را مرتکب شدهاید؟ اگر «خیر» که بسیار خوب است اما اگر پاسخ شما «بله» است، با مطالعه این نکات باید تا الان فهمیده باشید که برای جلوگیری از بروز اتفاقات ناخوشایند چه کارهایی باید انجام دهید.