نحوه ارزیابی امنیتی عملکرد شرکت‌های شخص سوم

سازمان‌ها معمولاً زمانی که بودجه کافی یا ابزارها و نیروی متخصص مورد نیاز برای انجام کاری را نداشته باشند ترجیح می‌دهند از سرویس‌های رایگان بهره گرفته یا کارهای‌شان را برون‌سپاری کنند. برای مثال آنها ممکن است از سرویس‌های ابری یا نرم افزارهای مایکروسافت 365 استفاده نموده یا خدمات مورد نیازشان را از فروشندگان شخص سوم دریافت کنند.

اگرچه برون‌سپاری کارها یک رویکرد کارآمد برای ارتقای بهره‌وری و مقابله با محدودیت منابع در سازمان‌ها است اما مخاطرات امنیتی بسیار زیادی را نیز در پی خواهد داشت؛ زیرا در چنین رویکردی شما معمولاً داده‌هایتان را در اختیار افرادی قرار می‌دهید که هیچ‌گونه اطلاعی از نحوه عملکردشان ندارید. برای مثال ممکن است این افراد از راهکارهای قوی امنیتی بر روی سیستم‌هایشان استفاده نکنند. بنابراین مجرمان سایبری به راحتی می‌توانند به این اطلاعات دسترسی یافته و از آنها سوءاستفاده کنند. در نتیجه فروشندگان شخص سوم در تعداد بسیار زیادی از نفوذهای اطلاعاتی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم نقش دارند.

بر اساس آمار و نتایج تحقیقات انجام شده، حدود 80 درصد از سازمان‌های جهان حداقل یک نفوذ اطلاعاتی را که ناشی از آسیب‌پذیری‌های سیستم شرکت شخص سوم بوده تجربه کرده‌اند. با وجود اینکه خسارت‌های ناشی از نفوذهای امنیتی زیاد است ولی متأسفانه سازمان‌ها همچنان توجه چندانی به مخاطرات امنیتی که در اثر دریافت خدمات از فروشندگان شخص سوم رخ می‌دهند، نداشته و فقط 32 درصد آنها این مخاطرات را به صورت مستمر ارزیابی می‌کنند. در این مطلب از فراست، عواملی که به شما در انتخاب یک شرکت شخص سوم قابل اعتماد کمک می‌کنند را بررسی می کنیم.

نحوه ارزیابی امنیتی عملکرد شرکت‌های شخص سوم

چگونه سازمان‌های شخص سوم را ارزیابی کنیم؟

پیش از آغاز همکاری با یک شرکت جدید ابتدا باید ابزارها، خدمات و دارایی‌هایشان را ارزیابی نموده و میزان قدرت راهکارهای امنیتی آنها را با رویکردهای امنیتی که در سازمان خودتان به‌ کار گرفته یا قصد استفاده از آنها را دارید، مقایسه کنید. مطالب زیر می توانند به شما در ارزیابی شرکت شخص سوم مدنظرتان کمک قابل توجهی کنند.

 

1. آشنایی با محصول مورد نظر و دسته‌بندی مخاطرات

در گام نخست باید خدمات ارایه شده توسط شرکت مربوطه و همچنین میزان حساسیت داده‌هایی که قصد به اشتراک‌گذاری آنها را دارید، مشخص کنید. همچنین باید میزان دسترسی و کنترلی که آن شرکت بر روی داده‌های شما دارد را در نظر گرفته و بررسی کنید که آیا این دسترسی‌ها برای سازمان‌تان قابل قبول است یا خیر؟

گزینه‌های زیر از جمله مواردی هستند که قبل از شروع همکاری و بستن قرارداد باید مورد ارزیابی قرار گیرند:

2. استفاده از الگوها و ابزارهای ارزیابی امنیتی

در این مرحله با استفاده از الگوها و ابزارهای رایج باید پرسشنامه‌ها و ارزیابی‌های دیجیتالی مختلفی را تهیه نموده و توسط آنها میزان امنیت شرکت شخص سوم را ارزیابی کنید:

3. مطرح کردن پرسش‌های مرتبط با امنیت و ارزیابی مخاطرات و نیز درخواست مدارک

مهم نیست که پرسشنامه را برای شرکت ارسال کرده یا اینکه به صورت تلفنی با مدیران آن ارتباط برقرار می‌کنید. در هر صورت باید به درک و جمع‌بندی کامل از قابلیت‌های امنیتی شرکت مدنظر و همچنین کمبودهای آن در این زمینه برسید. هنگامی که قصد ارزیابی شرایط شرکت‌های شخص سوم را دارید بهتر است مدارک و تأییدیه‌های ضروری را از آنها دریافت کرده و درباره موارد زیر سوال بپرسید:

اگر شرکت‌های شخص سوم را ارزیابی نکنید، احتمال وقوع چه رخدادهایی وجود دارد؟

عدم بررسی و ارزیابی نحوه عملکرد و همچنین راهکارهای امنیتی شرکت‌های شخص سوم می تواند مخاطرات امنیتی بسیار زیادی را برای شما رقم زده و داده‌هایتان را در معرض آسیب‌پذیری قرار دهد. بعضی از مخاطرات امنیتی که سازمان‌های دریافت کننده خدمات از شرکت‌های شخص سوم را تهدید می‌کنند، عبارتند از:

 

منبع: backupify

خروج از نسخه موبایل