معرفی بهترین نرمافزارهای مدیریت کلمه عبور برای سال 2020 و آشنایی با نحوه استفاده از آنها
مقایسه ای بین بهترین نرم افزار های مدیریت پسورد

بهترین نرم افزار های مدیریت پسورد برای استفاده امن و کاربردی از اطلاعات ورودی خودتان در دستگاههای مختلف محافظت کرده، کلمات عبور قوی برای آنها تنظیم کرده و به خوبی نیز از آنها محافظت کنید. این نرمافزارها با پر کردن خودکار فرمها و همگام سازی دادهها در دستگاهها و سیستم عاملهای مختلف از جمله مک، ویندوز، اندروید، آیپد، آیفون و غیره به سادهتر شدن کار شما کمک میکنند.
نرم افزار مدیریت کلمه عبور چیست؟
نرم افزار مدیریت کلمه عبور ، در اصل شبیه یک کیف پول دیجیتال است که اطلاعات ورود مورد استفاده شما برای دسترسی به برنامههای کاربردی، وب سایتها و سرویسهای مختلف را ذخیره میکند.
یک نرم افزار مدیریت کلمه عبور، علاوه بر ایمن نگه داشتن هویت، اطلاعات ورود و دادههای حساس شما میتواند کلمه های عبور منحصربه فرد و قوی تولید کند تا در سرویسها و دستگاههای مختلف از یک کلمه عبور مشابه استفاده نکنید. با توجه به خبرهای اخیر در رابطه با رخنههای امنیتی و سرقت هویت، با انتخاب کلمه های عبور منحصربه فرد میتوانید مطمئن شوید که اگر یکی از این وب سایتها هک شد، از کلمه های عبور به سرقت رفته برای هک کردن حساب کاربری شما در سایتهای دیگر استفاده نمیشود.
همچنین با استفاده از یک نرم افزار مدیریت کلمه عبور، نیازی به حفظ کردن انواع اطلاعات ورود، اطلاعات کارت بانکی یا آدرس پستی ندارید. فقط با استفاده از یک کلمه عبور اصلی (یا مَستر) (و در برخی مواقع، استفاده از یک پین یا اثر انگشت خودتان) میتوانید یک فرم یا فیلد کلمه عبور را پر کنید. بعضی از این نرمافزارها حتی یک محیط ذخیره آنلاین یا یک کیف پول رمزنگاری شده برای ذخیره سندها را در اختیار شما قرار میدهند.
معرفی بهترین نرم افزارهای مدیریت پسورد
تمامی نرمافزارهای مدیریت کلمات عبور انتخابی ما که در این مقاله آنها را به شما معرفی می کنیم، نسخه رایگان هم دارند که به شما امکان میدهند کلمه های عبور خودتان را بر روی یک دستگاه، به صورت امنی ذخیره کنید (اما امکان استفاده از بهترین نرم افزارهای مدیریت پسورد رایگان انتخابی ما روی چندین دستگاه وجود دارد).
همچنین، محصولات معرفی شده در این مقاله، امکان اشتراک و عضویت هم دارند و با استفاده از این قابلیت میتوانید اطلاعات ورودیتان را بر روی تمامی دستگاهها همگام سازی کنید، به یک فضای ذخیره آنلاین امن دسترسی پیدا کرده و اطلاعات لاگین را با افراد مورد اعتماد خودتان به اشتراک بگذارید. علاوه بر این برای افرادی که به بحث شفافیت اهمیت زیادی میدهند، چندین پروژه اپن سورس معرفی خواهد شد. در انتهای این مقاله نیز توضیح خواهیم داد که اصول استفاده از یک نرم افزار مدیریت کلمه عبور به چه صورت است.
بهترین نرم افزار مدیریت کلمات عبور رایگان
LastPass
- دارای نسخه رایگان
- قیمت پایه برای طرح غیررایگان: 36 دلار در سال
- امکان پشتیبانی از سیستم عاملهای ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، آیفون و آیپد
- دارای افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری، اینترنت اکسپلورر، اج و اوپرا.
برخی از محصولاتی که در این مقاله به شما معرفی میشوند، دارای یک نسخه رایگان هستند که معمولاً شما را محدود به یک دستگاه میکنند. نسخه رایگان LastPass از این جهت به عنوان بهترین نرم افزار مدیریت کلمه عبور در این مقاله انتخاب شده است که امکان ذخیره پسورد و اطلاعات لاگین و همگام سازی آنها را بر روی تمامی دستگاههای مورد نظر شما می تواند فراهم کند؛ از جمله رایانه، تلفن همراه و انواع مرورگرها.
همچنین میتوانید هر یک از اطلاعات ورودی مورد نظرتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. با پرداخت 36 دلار در ماه میتوانید نسخه پریمیوم آن را خریداری کنید تا بتوانید اطلاعات لاگین، کلمه های عبور و سایر اطلاعات را با افراد مورد اعتمادتان به اشتراک بگذارید. از امکانات دیگر این نسخه میتوان به احراز هویت دوفاکتوری، با استفاده از YubiKey، یک اسکنر اثر انگشت و 1 گیگابایت فضای ذخیره اطلاعات به صورت رمزنگاری شده اشاره کرد.
با پرداخت 48 دلار در سال میتوانید طرح Families را فعال کنید که شش حساب کاربری منحصربه فرد، پوشه های به اشتراک گذاری شده و یک رابط کاربری داشبورد مانند برای مدیریت حساب های کاربری و نظارت بر امنیت حساب کاربری را در اختیار شما قرار میدهد.
البته این را بدانید که LastPass هم بدون نقطه ضعف نیست. آسیب پذیری که در سپتامبر 2019 در این نرمافزار شناسایی و گزارش داده شد میتوانست منجر به افشای کلمه های عبور کاربران شود اما این شرکت توانست قبل از وقوع هرگونه سوءاستفاده از این آسیب پذیری، به سرعت آن را اصلاح کند.
بهترین نرم افزار های مدیریت پسورد دارای طرح اشتراک
1Password
- دارای نسخه آزمایشی
- قیمت پایه: 35.88 دلار در سال
- امکان پشتیبانی از سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس، کروم، اندروید، آیفون و آیپد
- دارای افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری، اج و اوپرا.
اگر به دنبال یک نرم افزار مدیریت کلمه عبور هستید تا محرمانگی و امنیت اطلاعات لاگین خودتان را حفظ کنید، 1Password برای این کار بهترین گزینه است. این نرم افزار به شما امکان میدهد که با یک کلمه عبور اصلی بتوانید به تمامی حساب های کاربری و سرویسهای مورد استفاده خودتان دسترسی پیدا کنید. این نرم افزار مدیریت کلمه عبور برای سیستم عامل های ویندوز، مک، اندروید، Ios و لینوکس تولید شده است.
این نرم افزار که طراحی زیبایی هم دارد، فاقد نسخه رایگان است اما میتوانید قبل از خرید، نسخه آزمایشی 30 روزه آن را امتحان کنید. هزینه طرح عضویت این نرمافزار، 36 دلار در سال است که همراه با 1 گیگابایت فضای ذخیره اطلاعات و سازوکار احراز هویت دومرحلهای عرضه میشود. حالت سفر در این نرم افزار به شما امکان میدهد که در هنگام مسافرت، دادههای حساس 1Password را از روی دستگاه پاکسازی کرده و سپس هر زمان که نیاز بود دوباره با یک کلیک آنها را بازیابی کنید.
در سیستم عامل مک میتوانید از Touch ID برای باز کردن قفل کلمه عبور استفاده کرده و در دستگاههایی با سیستم عامل iOS نیز میتوانید از Face ID هم استفاده کنید. با پرداخت 60 دلار در سال میتوانید یک خانواده 5 نفره را پوشش داده و اطلاعات کارت بانکی، کلمه های عبور و سایر اطلاعات مورد نظرتان را با آنها به اشتراک بگذارید. به این ترتیب، هر شخص یک کیف خواهد داشت که به راحتی میتوان کنترل کرد این اطلاعات با چه افرادی به اشتراک گذاشته میشود و این افراد قادر به انجام چه کارهایی با این اطلاعات هستند.
همچنین در این نرم افزار میتوانید یکسری حساب کاربری مهمان (guest) مجزا ایجاد کنید تا اطلاعاتی مثل کلمه عبور وایفای یا کدهای هشدار منزل را با آنها به اشتراک بگذارید.
سایر محصولات مفید (رایگان و غیررایگان)
هر دو محصولی که پیش از این معرفی شدند، مقرون به صرفه و کارآمد هستند و در نظرسنجی انجام شده از کارمندان شرکت سینت، هر دوی آنها تقریباً در یک سطح قرار داشتند (هر چند 1Password با ارایه راهکار 1Password for Journalism امکانات مفیدی را در اختیار گروه خاصی از کاربران قرار داده است). با این وجود، اگر به این نتیجه رسیدید که هیچ کدام از این دو نرم افزار مدیریت کلمه عبور توصیه شده، مطابق با میل شما عمل نمیکنند، چند برنامه کاربردی و مفید دیگر را در ادامه این مقاله به شما معرفی میکنیم که تمامی این محصولات هم نسخه رایگان دارند.
Bitwarden
- دارای نسخه رایگان
- قیمت پایه نسخه غیررایگان: 12 دلار در سال
- امکان پشتیبانی از سیستم عامل های ویندوز، مک، اندروید، آیفون و آیپد
- دارای افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری، اج، اوپرا، ویوالدی، بریو و تور.
Bitwarden یک نرم افزار مدیریت کلمه عبور کد باز است که قادر به ذخیره کلمه های عبور و پرکردن خودکار فرمها بر روی تمام دستگاهها و مرورگرهای محبوب به صورت رایگان است؛ از جمله مرورگرهای بریو و تور. هر چند این نرمافزار همه امکانات محصولاتی که پیش از این معرفی کردیم را ندارد اما با پرداخت 12 دلار در سال میتوانید 1 گیگابایت فضای ذخیره فایل را به صورت رمزنگاری شده به آن اضافه کنید.
Dashlane
- دارای نسخه رایگان محدود (برای ذخیره 50 کلمه عبور بر روی یک دستگاه)
- قیمت پایه نسخه غیررایگان: 59.88 دلار در سال
- امکان پشتیبانی از سیستم عامل های ویندوز، مک، اندروید، آیفون و آیپد
- دارای افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری، اینترنت اکسپلورر، اج و اوپرا.
Dashlane راهی ساده و امن برای مدیریت کلمه های عبور و ذخیره سایر اطلاعات لاگین فراهم کرده است. این برنامه کاربردی برای مدیریت کلمات عبور، بسیار مناسب است اما نسخه رایگان آن شما را محدود به استفاده از یک دستگاه و ذخیره 50 کلمه عبور میکند. طرح عضویت پریمیوم Dashlane نسبت به طرحهای مشابه در 1Password و LastPass امکانات بیشتری دارد.
Keeper
- دارای نسخه رایگان محدود (ذخیره تعداد نامحدودی کلمه عبور بر روی یک دستگاه)
- قیمت پایه طرح غیررایگان: 25.49 دلار در سال
- امکان پشتیبانی از سیستم عاملهای ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، آیفون و آیپد
- دارای افزونه برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری، اینترنت اکسپلورر، اج و اوپرا.
Keeper یکی دیگر از سرویسهای ذخیره کلمه عبور است که به شما جهت مدیریت اطلاعات لاگین بر روی دستگاههایی با سیستم عامل ویندوز، مک، اندروید و iOS کمک میکند. با استفاده از نسخه رایگان این نرمافزار میتوانید به تعداد نامحدود، روی یک دستگاه کلمه عبور ذخیره کنید. نسخه step-up آن، 25 الی 30 دلار در سال هزینه دارد و با استفاده از آن میتوانید کلمه های عبور را بر روی تمامی دستگاههایتان همگام سازی کنید. با پرداخت حدود 60 دلار در سال نیز 10 گیگابایت فضای ذخیره فایل به صورت امن را در اختیار شما می گذارد.
KeePassXC
- رایگان
- امکان پشتیبانی از سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس، کروم، اندروید، آیفون و آیپد، بلکبری، ویندوز فون و پالم
- امکان دسترسی از طریق افزونههای محبوب مرورگر (به جز برای نسخه رسمی ویندوز، نسخههای ارایه شده برای سایر پلتفرمها غیررسمی هستند).
KeePass یکی دیگر از نرمافزارهای کد باز است که با انتشار نسخه مخصوص ویندوز، شروع به کار کرد و سپس کدهای آن برای سایر پلتفرمها از جمله مک، اندروید و iOS نوشته شد. این برنامه کاربردی کاملاً رایگان بوده و توسط بنیاد Electronic Frontier عرضه شد اما فقط مخصوص کاربران حرفهای و پیشرفته است. تنظیمات مربوط به همگام کردن نسخههای مختلف KeePass و کار کردن آنها با یکدیگر کمی سخت است.
و در آخر: نکاتی درباره نرم افزارهای مدیریت کلمات عبور
اگر همچنان نیاز به کسب اطلاعاتی بیشتر درباره بهترین نرم افزار های مدیریت پسورد و فواید آنها دارید، پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
نرم افزار مدیریت کلمه عبور چگونه کار میکند؟
وقتی برای اولین بار عضو یک سایت یا سرویس میشوید، نرم افزار های مدیریت پسورد در شروع کار؛ نام کاربری و کلمه عبور شما را برای آن سایت ذخیره میکند. سپس هر زمان که وارد آن سایت میشوید، به صورت خودکار فرمها را با اطلاعات کاربری ذخیره شده پر میکند. برای سایتها و سرویسهایی که پرکردن خودکار فرمها در آنها پشتیبانی نمیشود میتوانید کلمه عبور را از این نرمافزار کپی کرده و در فیلد مربوط به رمز عبور آن را وارد کنید.
اگر در انتخاب یک کلمه عبور خوب دچار مشکل هستید، نرم افزار مدیریت کلمه عبور میتواند یک کلمه عبور قوی را برای شما تولید کرده و نظارت کند که در سرویسهای مختلف، از کلمه های عبور مشابه استفاده نکنید. همچنین اگر از دستگاههای مختلف استفاده میکنید، قطعاً نیازمند نرم افزار مدیریت کلمه عبوری هستید که در تمامی مرورگرها و دستگاهها قابل دسترسی باشد تا بتوانید همواره از طریق این نرم افزار یا افزونه مرورگر آن، به اطلاعات لاگین و کلمه های عبور خودتان دسترسی داشته باشید (از جمله اطلاعات کارت بانکی و آدرس پستی). برخی از این ابزارها یک فضای ذخیره امن را در اختیار شما قرار میدهند که میتوانید اسناد مهمی مثل یک کپی از پاسپورت خودتان را روی آن ذخیره کنید.
به این ترتیب در صورت وقوع یک رخنه امنیتی، اطلاعات حساب شما محفوظ خواهند ماند. همچنین اگر کلمه عبور اصلی را فراموش کنید نمیتوانید با پیگیری از طریق شرکت آن را بازیابی کنید. به همین دلیل چند نرم افزار مدیریت کلمه عبور، ابزارهایی را برای بازیابی کلمه عبور حساب کاربری توسط خود کاربر عرضه کردهاند. در بدترین حالت ممکن است مجبور شوید در سایتهای مورد استفاده خودتان، یک حساب جدید باز کرده و کلمه های عبور خودتان را به صورت دستی ریست کنید.
ویژگی های یک کلمه عبور خوب
یک کلمه عبور خوب، متشکل از رشتهای طولانی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و انواع کاراکترهای غیرحرفی است؛ به صورتی که حدس زدن آن برای دیگران سخت باشد اما نرم افزار مدیریت کلمه عبور بتواند به راحتی آنها را تحت نظارت داشته باشد.
آیا امکان استفاده از نرم افزار مدیریت کلمه عبور برای مدیریت اطلاعات لاگین و کلمات عبور هم وجود دارد؟
مسلماً میتوانید از کروم، سافاری یا فایرفاکس برای مدیریت کلمه های عبور، آدرسها و سایر اطلاعات لاگین استفاده کنید. حتی میتوانید یک رمز اصلی برای ایمن نگه داشتن اطلاعات ورودی خودتان در این مرورگرها تعیین کنید. هر چند استفاده از یک ابزار مدیریت کلمه عبور تحت مرورگر بسیار بهتر از عدم استفاده از چنین ابزاری است اما نمیتوانید خارج از مرورگر به کلمه های عبور و سایر اطلاعات لاگین خودتان دسترسی پیدا کنید. همچنین مرورگر، کمک چندانی به تولید کلمه های عبور قوی نمیکند و با این روش نمیتوانید اطلاعات لاگین خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
iCloud Keychain
از طریق iCloud Keychain می توانید بر روی دستگاههای مک و iOS، با نام کاربری و کلمه عبور خودتان در وب سایت سافاری؛ به اطلاعات کارت بانکی و اطلاعات شبکه وای فای دسترسی داشته باشید. چنین شرایطی برای کاربران اپل فوق العاده است اما اگر از محصولاتی با سیستم عاملهای دیگر مثل ویندوز یا اندروید استفاده میکنید، iCloud Keychain دیگر برای شما مناسب و کاربردی نخواهد بود.
نتیجه گیری
در این مقاله در مورد چندتا از بهترین نرم افزار های مدیریت پسورد صحبت کردیم ، شما تجربه کار با نرم افزار های مدیریت پسورد داشته اید؟ اگر دارید لطفا تجربیات خودتان را از طریق کامنت با ما درمیان بگذارید.