فناوری جایگاه نسبتاً مهمی در زندگی خانوادههای امروزی داشته و روز به روز نیز نقش آن در حال پررنگتر شدن است. هر چه بیشتر این دستگاههای همواره متصل فضای زندگی مان را پر می کنند، «اینترنت اشیا (IoT)» تبدیل به فناوری پیچیدهتری خواهد شد که مسایل مربوط به کارایی سیستمها و حفرههایی که میتوانند توسط هکرها مورد بهرهبرداری قرار گیرند را ایجاد کرده و تأثیر قابل توجهی بر روی کار و زندگی ما خواهد گذاشت.
علاوه بر این، برای کاربرانی که اطلاعات چندانی در این زمینه ندارند یا افراد مسنتر، ایجاد ارتباطی امن و یکپارچه میان این دستگاهها و شبکه اندکی سخت است. حتی این احتمال وجود دارد که این چالش از دید کاربران سطح بالا (همان افراد به اصطلاح خوره فناوری که از انجام چنین کارهایی هم لذت میبرند) دلهرهآور و ترسناک باشد.
اینجا جایی است که باید با افراد متخصص تماس بگیرید! شرکت های امنیتی دامنه وسیعی از سرویسهای پشتیبانی را ارایه کرده تا بتوانند شما را در این پیچیدگی های فناورانه یاری رسانند. این خدمات معمولاً شامل پکیجهای نرمافزاری دارای بالاترین سطح امنیت و راهکارهای امن سازی هستند که در آنها کلیه موارد از تنظیمات دستگاهها و شبکه گرفته تا نصب و پیکربندی نرمافزارهای امنیتی، مقابله با بدافزار و بهینهسازی کارایی سیستم های رایانه ای گنجانده شده است.
در این مطلب از فراست، نگاهی به این خدمات و دلایل نیاز به آنها خواهیم داشت.
راهاندازی رایانه، لوازم جانبی و دستگاههای هوشمند
امروزه در هر خانوادهای حداقل سه گوشی هوشمند تلفن همراه وجود دارد. رایانه های خانگی، لپتاپها، تبلتها، چاپگرهای بیسیم و طیف گستردهای از گجتهای هوشمند نظیر تلویزیون، یخچال و فریزر، دوربینهای امنیتی تحت IP، بلندگوها، نمایشگرها و غیره نیز در این دسته قرار میگیرند.
پیشبینی شده در سال های آتی هر یک از اعضای خانواده، حدود ۱۳ دستگاه شبکه شده داشته باشد که با توجه به تعداد نفرات آن خانواده، حداقل چیزی حدود ۳۰ دستگاه می شود. راهاندازی این دستگاهها که سازندگان و سیستم عاملهای متفاوتی دارند حتی برای یک فرد فنی هم میتواند دردسر زیادی داشته باشد. اگر این راهاندازی بخواهد با امنیت نیز همراه شود چنین کاری به فرایند پیچیدهای تبدیل خواهد شد.
راهاندازی شبکه
قلب یک خانه هوشمند، شبکه آن است. زمانی که تنها یک رایانه شخصی و احتمالاً چند دستگاه تلفن همراه داشتید، راهاندازی این موارد کار نسبتاً آسانی بود؛ اما هر چه تعداد گجتهای متصل به شبکه بیشتر شود، مسایل هم پیچیدهتر خواهند شد. ممکن است بعضی دستگاهها همچون مسیریاب ها نیاز به «گفتوگو» در شبکه داشته یا برخی تجهیزات نیازمند دسترسی به اینترنت باشند.
اگر دستگاهها نتوانند یکدیگر را ببینند چه میشود؟ یا اینکه پهنای باند کاهش یابد؟ یا ارتباطات دچار وقفه شوند؟ تمام این چالشها و سایر موارد مشابه، هنگامی که یک شبکه خصوصاً مسیریاب یا گیت وی آن هدف حمله هکرها قرار میگیرد، پیش میآیند.
نصب برنامه های کاربردی که به تنظیمات خاصی نیاز دارند.
به محض آنکه دستگاههای IoT هوشمند، رایانه ها، تلفنهای همراه و سایر لوازم جانبی راهاندازی، اجرا و متصل شدند این روند مخاطره آمیز همچنان ادامه مییابد. برنامههای کاری شرکت شما ممکن است اولین برنامههایی باشند که باید نصب و پیکربندی شوند ولی اغلب کاربران علاوه بر این برنامهها خواهان نصب سایر نرم افزارها و برنامه های کاربردی شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر و فیسبوک بر روی سیستم هایشان هستند.
کاربران باید بیاموزند که عکس ها، ویدیوها و فایلهای موسیقیشان را به نحو شایسته ای مدیریت کنند. حتی سرویس روزمرهای مانند ایمیل نیز ممکن است به تنظیمات ویژه خود نیاز داشته باشد. به این ترتیب کاربران، نحوه استفاده از سیستم هایشان را به شیوهای بهینه خواهند آموخت تا بتوانند از سیستمهای سازمانی به خوبی محافظت کنند.
نگهداری منظم و مستمر
نگهداری منظم آن هم به صورت هفتگی یا ماهیانه برای ایجاد امنیت و عملکرد صحیح سیستم ها الزامی است. بنابراین شما نیاز به تهیه نسخههای پشتیبان از دادههایتان خواهید داشت (در حالت ایدهآل داشتن سه نسخه کپی، در دو فرمت مختلف توصیه شده است که بهتر است یک نسخه از آنها هم به صورت آفلاین بوده یا در فضای ابری ذخیره شود).
فایلهای کاری موقت رایانه ها و برنامههای بدون استفاده مواردی هستند که در صورت عدم توجه کافی میتوانند با سرعت حیرتآوری بر روی سیستم های سازمانی شما انباشته شده و باعث کندی عملکرد و کاهش کارایی آن شوند. این موارد به تلاشهایی مستمر به منظور پاکسازی و افزایش سرعت سیستم نیاز دارند.
امنسازی نقاط انتهایی و شبکهها، حذف بدافزارها و برنامههای ناخواسته
در انتها مسأله محافظت از تمام دستگاهها، نقاط انتهایی و شبکه شما در برابر بدافزارها مطرح میشود. همه ساله، شرکت های امنیتی مختلف حملات سایبری زیادی را شناسایی و متوقف می کنند. محافظت از سیستمها و شبکهتان، فرایند نصب و پیکربندی نرمافزار امنیتی را جهت دریافت بالاترین سطح حفاظتی، انجام پویش های امنیتی به شکل منظم و یاد گرفتن این مسأله که چه مشکلی موجب آلودگی سیستم ها شده را شامل میشود.
هنگامی که یکی از سیستم هایتان دچار آلودگی بدافزاری شد، چه کاری باید انجام دهید؟ چگونه از شر آن ویروس یا بدافزار خلاص شده و سیستمتان را به همان حالت پیش از آلودگی بازیابی می کنید؟ اینها بخشی از سؤالات مطرح هستند که می بایست پاسخ مناسبی برای آنها داشته باشید.
بهره مندی از خدمات شرکت های امنیتی
شرکت های امنیتی، دامنه وسیعی از خدمات پشتیبانی را ارایه می دهند. با بهره گیری از این خدمات شما مطمئن خواهید شد تمام دستگاهها و شبکه سازمانی تان به صورت مناسبی امن و بهینهسازی شده و عاری از هر گونه بدافزار و برنامههای ناخواسته (PUA) خواهد بود.
از بین خدمات این شرکت های امنیتی ما موارد زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:
مشاوره امنیتی و پویش شبکه
در اولین گام توصیه می شود شبکه سازمانی تان را پویش (اسکن) کرده تا بتوانید تنظیمات اشتباهی که شبکه شما را در معرض دسترسی هکرها قرار میدهند، شناسایی و برطرف نمایید. این نقاط آسیبپذیر شامل عدم تغییر کلمات عبور پیشفرض مسیریابها، سیستم ها و برنامه ها، وایفایهای دارای کلمه عبور ضعیف یا فاقد رمز و همچنین هر پورت بازی است که راه را برای دسترسیهای ناخواسته به شبکه شما باز می کند.
دستگاههای IoT اغلب کلمه عبور مناسبی نداشته و هکرها با ربودن آنها میتوانند حملاتی را بر ضد شرکت شما انجام دهند. کارکنان فنی آموزشدیده شرکت های امنیتی، هر روز هفته و به صورت شبانهروزی در دسترس هستند تا بتوانند هر کمک و مشاوره ای که نیاز داشته باشید را در اختیار شما قرار دهند.
انجام تنظیمات امنیتی در نقاط انتهایی
راهکار امنیتی نقاط انتهایی شرکت شما یک لایه دفاعی حیاتی در برابر انواع تهدیدات سایبری مرسوم، از بدافزارهای سارق اطلاعات گرفته تا باج افزارها، جاسوسافزارها، هرزنامه ها و غیره محسوب می شود. شرکت های امنیتی میتوانند راهکارهای لازم را جهت مقابله با این تهدیدات در اختیار شما قرار دهند. از آنجا که این راهکارها بالاترین سطح امنیت و کنترلهای قابل تنظیم را برای برآورده ساختن نیازهای مشخص مشتریان ارایه میدهند، گام بلندی در راستای بهبود حفاظت و امنیت سیستم ها محسوب می شوند.
بهینهسازی و پاکسازی سیستم
تهدیدات سایبری و برنامههای غیرمجاز و همچنین فایلهای کاری موقت موجود بر روی سیستم ها به مرور زمان منجر به درهم ریختگی سیستم های رایانه ای شرکت شما شده و سرعت و کارایی آنها را کاهش میدهند. مهندسان پشتیبانی شرکت های امنیتی می توانند به شما کمک کنند برنامه هایی که مخاطره بالایی برای امنیت و محرمانگی اطلاعات سازمانی تان دارند را حذف کنید.
آنها یک تست سلامت اجرا میکنند تا فایلهای کاری موقت شما را پاکسازی نموده و مطمئن شوند سیستم عامل ها و نرم افزارهای آنتیویروس بر اساس آخرین و امنترین نسخ موجود در بازار اجرا میشوند. همچنین هر نرمافزاری که سیستم های شما را کند میکند، بازبینی کرده و با یکپارچهسازی بخش های مختلف حافظه سیستم ها کارایی آنها را بهینه تر میکنند.
مقابله با بدافزار
نکته آخر و بسیار دارای اهمیت این است که ممکن است شما به قدری بدشانس باشید که پیش از نصب نرم افزار آنتی ویروس بر روی یک یا چند تا از دستگاههای تان آلوده به ویروس شده یا بدافزاری بر روی آن نصب شده باشد. در این حالت، پس از نصب نرم افزار آنتی ویروس و بهروزرسانی آن یا استفاده از ابزارهای پاکساز می توانید این آلودگیها را پاک نموده و از سیستم تان محافظت کنید.
کلام پایانی
راهکارهایی که در این مطلب به آنها اشاره شد، تنها گزیده مختصری از خدمات پشتیبانی شرکت های امنیتی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سایر خدمات مورد نیازتان می توانید به بخش سرویسهای پشتیبانی این شرکت ها مراجعه کرده و ضمن گرفتن مشاوره های امنیتی لازم، از خدمات مدنظرتان استفاده نمایید.